Kalıcı Zayıflamak İçin Diyet

Kalıcı Zayıflamak İçin Diyet
Kalıcı Zayıflamak İmkansız Değildir!

Çarşamba

MİDE KELEPÇESİ NEDEN İŞE YARAMAZ

BEYNİNİZE TAKAMADIĞINIZ KELEPÇE MİDEDE ASLA İŞE YARAMAZ!
GELİŞEREK ZAYIFLAMA YÖNTEMİ
Kilo probleminde de fark etmemiz gereken şeylerin en başında şu geliyor: “Mideni suçlamaktan ve cezalandırmaktan vazgeç, midene takacağın kelepçeyi beynine tak, alışkanlıklarından arın ve hayatta olan varlığının farkına var!”
İnsanlar beynin alışkanlıklardan ileri gelen oyunlarına yenik düşüp kilo gibi bir canavarla savaşmak zorunda kalıyorlar. Bunu da mideye mal edip, yılanın başını ezercesine kesip, kelepçeleyip, içine balon hapsedip bu sorundan kurtulmaya çalışıyorlar. Oysaki size “Ye” emri veren mide değil ki, o zaman bu ceza neden? Mideyi günah keçisi olarak ilan edip bu kadar zulüm neden? Bu kiloların mimarı eğer mide olsaydı, midesine cerrahi müdahale yapan insanların bu iştah canavarıyla savaşları bitmez miydi? 

Açlık beyinde başlar ve beyinde biter. Beyin bir avuç et parçasıdır. Ona yön verense ruhunuzda barındırdığınız akıl ve idrak yeteneğidir. Eğer siz algıda sorun yaşıyorsanız, sapla samanı karıştırmanız da olağandır. Yaşadığının farkında olmayan insan, nasıl gerçek açlığının ne olduğunu bulabilir?
Çoğumuz nefes aldığımızı fark etmeden nefes alıp veriyoruz ve rutin bir şekilde, varlıklarından bihaber organlar çalışıyor. Ayaklarımızla fark etmeden yürüyoruz, ellerimizle fark etmeden dokunuyoruz ve en önemlisi ne yediğimizi fark etmeden yutuyoruz! Bu farkına varamamanın beraberinde şükürsüzlüğü, şükürsüzlüğün de israfı getirmesi kaçınılmaz oluyor.
bezite cerrahisi yöntemlerinin gelecek adına çok belirgin birkaç sakıncasını şöyle sıralayabiliriz:
1- Duygusal toplumlarda mide operasyonları asla işe yaramaz.
2- Ölüm oranları 10 kat artacaktır.
3- Kişiler kendilerini geliştirmek yerine, nasılsa mide kelepçesi ile mucizevî şekilde zayıflanır diye kendisini hiç geliştirmeyecektir.
4- Ortalama kiloda olanlar bile morbid obezlere kelepçe takılıyor diye elinden gelen hiçbir şeyi yapmayacaktır.
5- Takma niyeti olanlar; ya masada kalacaklar ya da yersen ölürsün korkusu sonrası KALORİLİ DÜŞÜNCELERLE kanser bile olacaklardır.
6- Katı gıdayı yasaklayan uzmana inat, çikolatayı, dondurmayı eriterek yiyen birey, BEYNİNE TAKAMADIĞI KELEPÇENİN cezasını BEDENİ ve YAŞAMI ile ödeyecektir.
Sonuç itibari ile;
Beyinlere takılmayan kelepçeler, obez ve kilolu olma haline çözüm olamaz!
Biraz mizahi yaklaşımla mevcut düzeni değerlendirecek olursak;  Biz aslında ne maddi olarak bedenimizi, ne de düşüncelerimizi kelepçe kavramı ile yan yana veya ilişki içinde düşünmek istemiyoruz. Ama…  Artık çok geç! Ne demagoji yapma çabalarının, ne de olgun ve entelektüel bir algı için kendini zorlamanın bir anlamı kalmadı. 2014 yılı itibariyle, ‘obezite ile mücadelede cerrahi yöntemler desteği’ başlığı altında devlet, hayırlısıyla sektörü ve yan sektörleri belli kesimlere peşkeş çekmeye kalkışırken hiç kimsenin görüşü bir değer taşımayacak. Yani obez ve adayların yüzdelik oranı 80’lere çıkmış; daha açık anlatımla ortalama 5 kişilik ailede yalnızca 1 kişi henüz obez olmamış, önemli değil. Onların fikirleri ve zikirleri kendilerine kalsın, onlar için ‘en akıllılar meclisi’nden kendini gerçekten çok akıllı sanan veya öyle atanan birileri kararını vermiş:
Bu iş olacak! Cerrahi yöntemle olacak… İşin ucunda; Sağlık Bakanlığı halkın iradesini gereksiz ve aynı zamanda zaten yetersiz buluyor! Sağlık Bakanlığı, halkın sağlığını ayrıca önemsiz buluyor ve noktayı koyuyor. Bu iş böyle çözülür!                          
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Halkının üzüntülerini kendilerine dert edinenler derneği’nin en kadim üyesine anlattık durumu, nedir görüşü diye?
“Kim uğraşsın bireylerle, eğitimle, yaşam kalitesiyle, özveriyle…” Ne diye? Kes gitsin, ha uzayınca tekrar keseriz, pardon bu defa sararız, bağlarız, ya orasını karıştırmayın işte! Hem sünnetçi de zengin olsun, bir kısmına şenlik olsun, pazarda hareket olsun…  Ha çoğunluğun canı mı yanacak? Olsun, hayırlara vesile olsun… Yeter ki bir kesimin gözü doysun. Vatan sağ olsun!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Her ne kadar konuya esprili yaklaşmaya çalışsak da, bir şeyler gözümüze batıyor, acı veriyor. ‘Obeziteye Çözüm’ boyutuna akılcı, samimi ya da yalnızca insani, yani kirletilmemiş duygularla bakabilmeyi başardığımızda dahi, gerçek çözümün bu yöntemlerde olamayacağını çok net görebiliriz.
Lakin konu çözüm bulma boyutundan ötelere uzanıp, kendi toplumunun karakterinin planlı tüketilmesi yönünde atılan adımlar olmaya yönelmiştir. Böyle bir süreç sonunda çaresizlikten umutsuzluğa, anlaşılamamaktan yoksunlaşmaya doğru yol alınmasıyla, ölümcül vakaların artması da kaçınılmaz olacaktır.                              
Arzu edilen sonuçlara cerrahi yöntemlerle de ulaşılamayacağı algılandığında, başaramama duygusunun ümitsizliğe, kaygılı ve korku dolu depresif bir iç dünyaya sebep olacağı aşikârdır. Bireysel değersizlik hisleri, duygusal-sosyal yaşamda ve varsa iş yaşamında da çok olumsuz izler bırakacağı gözden kaçmayacaktır. 
Sonunda, nitelikli hedefler edinmekten veya bunları benimsemekten uzak, özgüveni bir hayli azalmış, pasif ve kendini sevmeyen, mücadele gücü kalmayan bireylerin oluşturacağı tatminsiz, topluca şekillendirilebilir, değer tüketen bir toplum ortaya çıkacaktır.
Diğer tarafta -birkaç hamle ile statü, maddiyat ve güç kapkaççılığını benimseyen, hak edilmeyen liyakat ve korunma destekleri ile şişirilmiş özgüven entegre edilmiş- adil olmayan bir kesim üretilecektir!
Kimler adına veya Ne için?
Yoksa ‘Mide Kelepçesi’ ve ardından gelmesi planlanmış, ek girişimler bir araç, bir vesile de bu tabloya ulaşmak mıdır asıl hedefiniz?  
Bizler Omder olarak, kilolu ve obezler için, insanımız için, sağlıklı birey ve toplum için, üzerimize düşeni özveriyle ve bilinçle yerine getireceğiz! Hiç kimsenin yanlış veya art niyetli kararı yanına kâr kalmayacaktır.

Sağlıklı kilo vermek ve hızlı kilo vermek için alternatifsiz tek yol, ONLİNE ZAYIFLAMA OKULU GELİŞEREK DEĞİŞİM eğitimleridir.
Sağlıklı kilo vermek ve kalıcı zayıflamak için Kilobekciliği sistemini detaylıca incelemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder